Wys³any: 2009-02-27, 16:34 xochi Rodzaj kolekcji: filatelistyka
Witam serdecznie wszystkie bratnie dusze!
Jestem kolekcjonerk± od urodzenia, czyli od.... ponad 50-ciu lat. Zbiera³am ju¿ prawie wszystko i wiêkszo¶æ kolekcji le¿y gdzie¶ po k±tach. Odkry³am wasz k±cik i pomy¶la³am, ¿e mo¿e uda mi siê kogo¶ uszczê¶liwiæ. Zrobi³am parê zdjêæ moich kolekcji.
S± to tylko fragmenty, je¿eli bêdzie zainteresowanie dam wiêcej. Jest tego duuuuuuuuuuu¿o!!! Problem polega na tym, ¿e na wymianê interesuj± mnie tylko znaczki pocztowe ewentualnie ksi±¿ki lub filmy polskiej klasyki.
pozdrawiam xochi
p.s. Zdjecia zrobilam, ale nie wiem jak je wstawic. Kto pomoze?
Ostatnio zmieniony przez xochi 2009-02-27, 16:45, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Go¶æ
Wys³any: 2009-02-27, 17:11
Witaj na forum!
Jakby¶ znalaz³a jakie¶ podstawki piwne z Polski lub chusty na g³owe, albo wstêpy do parków narodowych i krajobrazowych (taki kartonik, lub wielko¶æ pocztówki) to by³oby fajnie.
Do zdjêæ polecam niezale¿ny serwis: http://imageshack.us/ wgrywasz tam zdjêcie a potem wstawia siê link na forum i wszystko widaæ, nie obci±¿asz tym samym limitu za³±czników na forum
Powodzenia w powiêkszeniu kolekcji!
Pozdrawiam,
Karina
Przynajmniej nie wyskakuje przy tym milion durnych reklam tylko samo zdjêcie. innym te¿ to polecam i szczerze siê dziwiê, ¿e wszyscy tu z imageshacka korzystaj±. W razie problemów mogê wys³aæ krótk± instrukcjê na pw.
pozdro
Chodzi o to, ¿e jak chcê pokazaæ zdjêcie to pokazujê tylko zdjêcie, a nie zdjêcie z pakietem reklam.
Czasem mo¿e warto posmakowaæ czego¶ nowego, a nie byæ jak przys³owiowa niezmieniaj±ca pogl±dów krowa.
pozdro
Wys³any: 2009-02-27, 20:31
Rodzaj kolekcji: Nietoperze, kapsle i plastykowe zakrêtki polskie, zawieszki od herbaty
Tylko - zdjecia zostawiaj w wiekszej rozdzielczosci, aby bylo widac co na nich jest I oczywiscie mozesz tez wrzucac je bezposrednio na forum, jako zalaczniki.
Wys³any: 2009-03-01, 18:43
Rodzaj kolekcji: zak³adki do ksi±¿ek
A ja po prostu wstawiam zdjêcia jako za³±czniki. Wystarczy miec fotkê na swoim komputerze i skorzystaæ z okienek pod spodem wiadomosci : przegl±daj, dodaj za³±cznik i ju¿. Zdjêcia s± od razu widoczne, nie trzeba otwierac nowego okna
_________________ Zbieram zak³adki do ksi±¿ek. Mam ju¿ ponad 13 000 sztuk. Zapraszam na moj± stronê : http://zakladki.fm.interia.pl
Wys³any: 2009-03-03, 00:13
Rodzaj kolekcji: rachunki z kas (bills of sale)
Witaj. Sk±d jeste¶? Czy masz mo¿liwo¶æ pozyskania zagranicznych rachunków? Mam trochê znaczków i chêtnie wymieni³bym siê za jakie¶ ciekawe paragony.
_________________ Zbieram rachunki (paragony) z kas fiskalnych - po jednym z jednego punktu handlowego.
Wymieniam siê tylko je¶li w¶ród rachunków jest co¶ spoza Polski.
Wys³any: 2009-03-03, 09:52
Rodzaj kolekcji: filatelistyka
Mam rowniez ciekawe paragony. Z roznych krajow. Jak sie uzbriosz w cierpliwosc, to znajde cos dla Ciebie. Chwilowo jestem juz tak zarzucona propozycjami, ze zaczynam tracic rozeznanie: KTO, CO i ZA CO. Ale zanotuje Twoje pierwszenstwo do paragonow!
Zglosze sie
xochi
Go¶æ
Wys³any: 2009-03-03, 09:56
hhe ja wlasnie ciagle czekam na odp ktora zadalam na poczatku watku :D
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum