Wys³any: 2017-05-09, 10:18 Witam :) Rodzaj kolekcji: Pami±tki zwi±zane z histori± Titanica
Witam wszystkich forumowiczów,
Z przyjemno¶ci± bêdê ogl±da³ ciekawe przedmioty, jakie kolekcjonujecie.
Od wielu lat interesuje mnie historia statków White Star Line, w tym s³ynnego Titanica, który do tej linii nale¿a³ - i tak te¿ pod±¿aj± moje zainteresowania kolekcjonerskie. W ich wyniku powsta³ blog, na którym sukcesywnie dodajê kolejne materia³y - zdjêcia i klipy filmowe, na których prezentujê elementy z kolekcji w du¿ym szczególe.
Moja uwaga koncentruje siê g³ównie na wyposa¿eniu statku - sztuæcach, zastawy sto³owej, umeblowaniu.
Wys³any: 2017-05-09, 10:54
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Witaj na forum!
¯yczymy owocnych wymian na tym forum i mam nadziejê ¿e co¶ znajdziesz do swojej kolekcji.
Napisz nam co¶ o swojej kolekcji i co masz tam Twoim zdaniem najcenniejszego.
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Wys³any: 2017-05-09, 11:16
Rodzaj kolekcji: Pami±tki zwi±zane z histori± Titanica
Dziêkujê za mi³e przywitanie :)
Odno¶nie mojej kolekcji - to rezultat wieloletnich poszukiwañ ró¿nych ciekawych, pojedynczych rzeczy, jak fili¿anek, talerzy, sztuæców - dok³adnie takich samych, jak na Titanicu. To rzeczy maj±ce ponad 100 lat, o fantastycznej historii. Zanim rozpocz±³em moj± przygodê z kolekcjonerstwem, przygotowywa³em siê do tematu bardzo d³ugo, aby móc samodzielnie oceniæ, co jest warte uwagi - a co mniej.
Co w niej najcenniejszego? Trudno oceniæ, ka¿da rzecz jest wyj±tkowa :)
Krótki, minutowy trailer pozwala siê zapoznaæ z tematem :)
https://youtu.be/db92EEZtHGM
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum