Wys³any: 2014-12-24, 10:39 Stary guzik,moneta,pocisk Rodzaj kolekcji: puszki,militaria,numizmatyka.
Na rewersie guzika widnieje napis Warsz Zygmunt Muncheimer kto to by³? Z jakiego roku on pochodzi?
Moneta tak samo co to jest? kiedy zosta³a wydana?
A ten pocisk to nwm chyba pocisk od mo¼dzie¿a?
Proszê jeszcze o wycenienie tych przedmiotów.
Ostatnio zmieniony przez GYNS 2014-12-24, 10:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2014-12-24, 10:41
Rodzaj kolekcji: Karty SIM, Pude³ka zapa³ek, Papierosy
Jak ju¿ to Zygmunt Munchheimer, by³ to w³a¶ciciel "Fabryki Guzików, Kapsli i Wyrobów Metalowych”, dzia³aj±cej w latach: 1816-1875.
http://www.pugoviza.ru/fi...heimer&fn=munch
A moneta to nie 20 kopiejek?
_________________ "Nim siê odezwiesz pomy¶l pierw nieco, bo czêsto s³owa jak by z worka lec±!"
Wybierasz siê za granicê? Pamiêtaj siê o mnie i przywie¼ mi papierosy.
Wys³any: 2014-12-24, 11:00
Rodzaj kolekcji: puszki,militaria,numizmatyka.
Jestem na niej jedynie napisane 20 groszy a po drugiej stronie 56 PP WLKP SPÓ£DZIELNIA ¯O£NIERSKA
A wiesz z którego dok³adnie roku jest ta moneta? i co na niej znaczy ten herb?
Albo co to za pocisk?
Czyli jednak mnie wzrok zawodzi bo ja widzia³em kopiejki :P
A co do pocisku to nie mam pojêcia bo siê tym nie interesuje.
_________________ "Nim siê odezwiesz pomy¶l pierw nieco, bo czêsto s³owa jak by z worka lec±!"
Wys³any: 2014-12-24, 11:19
Rodzaj kolekcji: Karty SIM, Pude³ka zapa³ek, Papierosy
Moneta w tym stanie nie wiêcej ni¿ parê z³otych, a guzik nie mam pojêcia, ale pewnie niewiele wiêcej.
Wys³any: 2014-12-28, 18:10
Rodzaj kolekcji: zapa³ki reklamowe
To nie ca³y pocisk, tylko sam ogon mo¼dzierzowego. Nie wiem czy taka resztka ma jak±¶ warto¶æ.
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyn± osob±,która widz±c obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jak± szpilk± jest przypiêty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum