Wys³any: 2010-08-27, 00:35 Silver Rodzaj kolekcji: Falerystyka, numizmatyka
Witam,
W zasadzie powiniennem chyba zacz±æ od: na imiê mam ......
Tak wiêc: na tym forum na imiê mam Silver
Osoby w moim wieku przesz³y niejednokrotnie ju¿ przez wiele obszarów kolekcjonerskich. Tak jest te¿ w moim wypadku. Ka¿de z tych "zbieractw" pozostawi³o ¶lad na moim mieszkaniu, tote¿ niedawno doszed³em do wniosku, ¿e trzeba co¶ w tym zmieniæ aby nie spêdziæ reszty ¿ycia w magazynie . W pierwszej kolejno¶ci pozby³em siê wiêkszej ilo¶ci kalendarzyków listkowych, które ofiarowa³em w rêce godnego nastêpcy. Ten sam los spotka³ wkrótce równie¿ pocztówki, ale co zrobiæ z reszt± nie mia³em bladego pojêcia. Pó¼niej trafi³em przypadkiem na to forum i wówczas za¶wita³a mi my¶l - a dlaczego pozbywaj±c siê pewnych czê¶ci zbiorów nie spróbowaæ równocze¶nie wzmocniæ tego co chcê sobie pozostawiæ? No i jestem.
Co mnie interesuje? Przede wszystkim monety okoliczno¶ciowe z Polski, ZSRS, Rosji, Ukrainy i Bia³orusi. Ale innymi, o ile mnie chwyc± za serce, równie¿ nie wzgardzê . Poza tym czasem jakie¶ ciekawsze odznaczenia i miniaturki odznaczeñ.
Jestem zainteresowany równie¿ kartami telefonicznymi nawi±zuj±cymi sztuk i sportów walk. Chodzi mi tu nie tylko o systemy typu judo, karate, sumo czy taekwondo, ale równie¿ nasze "swojskie" tj. boks, zapasy a nawet szermierka czy ³ucznictwo. W grê wchodz± nie tylko karty przedstawiaj±ce zawodników wprost, ale równie¿ ró¿nego typu stylizacje np. przy okazji reklam gdzie pojawia siê zawodnik w judodze, ninja lub sumoka.
Czasem mogê te¿ przygarn±æ jakie¶ kopertki FDC, bo choæ sam ich nie zbieram, to wiem kogo móg³bym nimi uszczê¶liwiæ
Zabawê na tym forum zaczynam od wystawiania sporej ilo¶ci wizytówek. Kolekcja ta jest czê¶ciowo uporz±dkowana tematycznie (choæ czasem jest to oczywi¶cie podzia³ umowny) i bêdê w miarê wolnego czasu wstawia³ tu poszczególne tematy. Niestety mo¿e to nieco potrwaæ, wiêc gdyby kogo¶ interesowa³a jaka¶ konkretna tematyka, a nie chcia³ czekaæ, to proszê ¶mia³o pytaæ na PW.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum