Wys³any: 2010-01-13, 21:10 rme_rme Rodzaj kolekcji: bilety komunikacyjne, znaczki (Bo¿e Narodzenie, Europa CEPT, maki, Czerwony Krzy¿), pocztówki Bo¿e Narodzenie, wszystko z makami (ma³e rzeczy), 2z³, stemple/piecz±tki turystyczne, miniaturki alkoholi, ca³ostki pocztowe (stemple, frankatury, eRki)
witam,
od bardzo niedawna jestem na forum... najpierw jako przegl±dacz, teraz jako czynny uczestnik...
kolekcjonujê BILETY KOMUNIKACYJNE...
komunikacji miejskiej [autobusy, tramwaje, trolejbusy], poci±gowe [PKP, SKM, WKD, KM, i inne]...
nie zbieram biletów lotniczych i biletów paragonów z kas fiskalnych...
wszelkiego rodzaju STEMPLE i PIECZ¡TKI (odciski tych pieczêci na kartce, nie fizyczn± piecz±tkê)... zarówno wiêc stemple pocztowe, datowniki, frankatury, jak i te typowo turystyczne (dostêpne np. w informacjach turystycznych, muzeach, ko¶cio³ach)... w tym temacie równie¿ eRki (oznaczenia przesy³ek poleconych), ale tylko te stare z nazw± miejscowo¶ci, a nie nowe z kodem kreskowym...
ponadto kolekcjonujê ZAPA£KI PUDE£EK REKLAMOWYCH... najchêtniej z hoteli i sklepów... w drugiej kolejno¶ci browarniane i papierosowe...
ostatecznie jakie¶ ciekawe miniaturki alkoholi...
dla brata chêtnie przygarnê monety 2z³ NG... a dla siebie jeszcze pocztówki / ryciny z MAKAMI...
co mo¿ecie ode mnie otrzymaæ w zamian?
WSZYSTKO co da siê zdobyæ :P
Wys³any: 2017-10-08, 09:55
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacyjne, znaczki (Bo¿e Narodzenie, Europa CEPT, maki, Czerwony Krzy¿), pocztówki Bo¿e Narodzenie, wszystko z makami (ma³e rzeczy), 2z³, stemple/piecz±tki turystyczne, miniaturki alkoholi, ca³ostki pocztowe (stemple, frankatury, eRki)
Jako, ¿e moja kolekcja ostatnio powiêkszy³a siê o pocztówki / grafiki z makami, to siê nimi pochwalê.
Bo trudno siê chwaliæ tysi±cami biletów lub piecz±tek :)
W temacie piecz±tek dodam tylko, ¿e najbardziej zale¿a³oby mi na uzbieraniu kolekcji z instytucji samorz±dowych. Bo tutaj akurat mam niewiele. Chodzi oczywi¶cie o pieczêcie takie okr±g³e, z orze³kiem lub herbem.
Czyli wszystkie urzêdy miast, gmin, powiaty, województwa, itd. Czêsto takie instytucje ofrankowuj± swoje przesy³ki listowe mechanicznie, wiêc takie koperty te¿ by³yby super. Mo¿e kto¶ z Was pracuje w takowym miejscu, albo chcia³oby mu siê wybraæ na wycieczkê w swojej miejscowo¶ci :)
IMG_20170909_150624-936x1248.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 281.93 KB
_________________ na wymianê: bilety komunikacyjne, zawieszki i koperty herbat, bilety wstêpów, znaczki i inne
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum