Wys³any: 2007-12-31, 23:50 Podsumowanie roku 2007 Rodzaj kolekcji: Nietoperze, kapsle i plastykowe zakrêtki polskie, zawieszki od herbaty
Jak tam Wasze kolekcje w roku 2007?? Uros³y? Ja kapsli jeszcze nie podliczylem, ale... Po paru latach przerwy (spora czesc kolekcji zalegala w kartonach po wystawie...) zacz±³em podliczac nietoperze I co wyszlo?
Znaczki pocztowe z nietoperzami w roli g³ównej - 236
Znaczki pocztowe z nietoperzami mocno w tle - 61
Podstawki - 20
Karty telefoniczne - 9
Pluszowe nietoperze - 51
Gumowe n. - 23
Ciekawostka - ksiazki z nietoperzami na okladne, oczywiscie nie przyrodnicze - 43 (niezle, nie??)
Podliczanie nie zakonczone jeszcze, beda inne kategorie.
Wys³any: 2008-01-05, 11:34
Rodzaj kolekcji: birofilistyka
Ja nie podlicza³em swoich kolekcji, ale kapsle na pewno s± na plus - jak w ka¿dym roku , tylko mam w nich straszny ba³agan jeszcze .
Je¶li chodzi o inne rzeczy to przyby³o trochê birofiliów i innych przedmiotów zwi±zanych z marynistyk± (wiele dziêki kolekcjonerom z tego forum ).
Nie by³em jak dotychczas na ¿adnej gie³dzie birofilistycznej i rok 2007 niestety tego nie zmieni³, z ró¿nych wzglêdów. Ale patrzê z optymizmem w 2008, zobaczymy co bêdzie .
ja rowniez nie bylam na zadnej gieldzie birofilistycznej,a chcialabym ...tylko ze nie mam z kim pojsc,a samej to tak smutno
poza tym zapoczatkowalam jedyna w Polsce chyba, kolekcje chust i sie bardzo rozrosla - coraz trudniej o nowe wzory
rowniez w podstawkach byl niezly wzrost :)
tak wiec wszystko na plus :)
no wlasnie wiem ze bedzie,jak co roku zreszta,tylko zawsze jakos tak wychodzi ze mnie nie ma...
a jeszcze koledzy mi mowia,ze zadko ktos ma jakies chusty,czy bandany :) a taszczyc paru pudel pdostawek na gielde na wymiane mi sie nie usmiecha ;p co innego jakbym z kims poszla toby razniej bylo ;p i by pomogl niesc hehe :D
Go¶æ
Wys³any: 2008-01-06, 12:53
Gie³da w Warszawie ma byæ 23 Lutego na ulicy Nowowiejskiej w budynku MOSiR.
Info: browar.biz
Ja w 2007 odwiedzia³em dwie gie³dy birofilistyczne: w Radomiu i Lublinie
z czego siê bardzo cieszê.
Go¶æ
Wys³any: 2008-01-06, 12:59
mnie to troche przykro ze na takich gieldach sa glownie kapsle, podstawki i szkalnki a z realicji kolegow o chusty na glowe trudno
Wys³any: 2008-01-06, 19:43
Rodzaj kolekcji: Nietoperze, kapsle i plastykowe zakrêtki polskie, zawieszki od herbaty
Podsumowalem siê z kapslami:
Polska piwna: 2177 plus 100 licencji plus 1971 kodów czteroznakowych (drukowanych na gumce kapsla) plus 878 kodow czteroznakowych z licencji plus 48 nadruków na licu kapsla... Daje to 5174 kapsli piwnych poslkich. Do tego dodajmy 1004 niepiwne (lacznie z odwrotkami) - daje to 6178 polskich kapsli
Przybylo mi w tym roku 178 kapsli piwnych w wersji podstawowej.
Wys³any: 2008-01-14, 09:07
Rodzaj kolekcji: Nietoperze, kapsle i plastykowe zakrêtki polskie, zawieszki od herbaty
Podsumowa³em pocztówki - 156 z nietoperzami jako g³ównym motywem oraz 66 z nietoperzami jako dodatkiem. I etykietki od napojów - piwo 33, woda mineralna (ale browarniana ) - 2, wino- 3, Bacardi rozne - 51.
Wys³any: 2008-03-24, 19:31
Rodzaj kolekcji: zak³adki do ksi±¿ek
Ja w sierpniu 2007 r. mia³am ok. 200 zak³adek, teraz mam 1100 Zrobi³am w³asn± stronkê, powk³ada³am zak³adki w segregatory. Udany rok ( w³a¶ciwie po³owa roku)
_________________ Zbieram zak³adki do ksi±¿ek. Mam ju¿ ponad 13 000 sztuk. Zapraszam na moj± stronê : http://zakladki.fm.interia.pl
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum