Wys³any: 2012-08-25, 15:57 Niespodziewany wynik wizyty w Stra¿y Miejskiej w Jaros³awiu Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Wracaj±c z wakacji w Przemy¶lu - Przemy¶l to piêkne miasto - wjechali¶my do Jaros³awia - równie¿ warto je odwiedziæ.
Z trochê nietypow± (turystyczn±) spraw± skierowali¶my nasze kroki do... Stra¿y Miejskiej miasta Jaros³aw.
Nasza sprawa by³a (nieco) nietypowa, wiêc Dy¿urny skierowa³ nas do Dowódcy.
Wchodzimy, a tam na ¶cianach wisz±... naszywki s³u¿b mundurowych!!!
Piêknie wyeksponowane na zgrabnych deseczkach przypominaj±cych tarcze herbowe.
Z wra¿enia zapomnia³em spytaæ ile ich jest, ale prawdopodobnie oko³o 400 !!
Zostali¶my ¿yczliwie przyjêci. ¯yczymy jaros³awskiej Stra¿y Miejskiej sympatycznej pracy w ciekawej scenerii.
Popatrzcie zreszt± sami.
DSC09985.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 203.3 KB
DSC09986.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 299.6 KB
DSC09987.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 278.92 KB
DSC09988.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 267.52 KB
_________________ "Miar± cz³owieka jest bardziej jego hobby ni¿ zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianê . . Poszukujê
Ostatnio zmieniony przez warczp 2012-08-25, 15:58, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2012-08-25, 20:47
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
O raju! Niesamowite! Ile ich jest na tych ¶cianach - i to ca³y ¶wiat! Knaustychy dosta³by oczopl±su
A by³e¶ u komendanta policji jaros³awskiej?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Wys³any: 2012-08-26, 08:39
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
To by³a Stra¿ Miejska, a czy to by³ Szef zmiany czy Szef Szefów to ju¿ nie wiem.
Nie sfotografowa³em dwóch ma³ych ¶cianek oraz oko³o 40-stu naszywek, które ju¿ nie zmie¶ci³y siê. Ale ca³o¶æ nie by³a napakowana tylko tworzy³a wizualn± harmoniê
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2012-08-26, 09:19
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
warczp napisa³/a:
To by³a Stra¿ Miejska, a czy to by³ Szef zmiany czy Szef Szefów to ju¿ nie wiem(...)
Wiem ¿e by³a to Stra¿ Miejska Pytam czy nie odwiedzi³e¶ konkurencji czyli lokalnej Policji i czy sprawdza³e¶ co ich komendant kolekcjonuje
Wszystko na to wskazuje ¿e czasem dobrze jest odwiedziæ posterunek Policji lub SM bo mo¿na spotkaæ tam ciekaw± kolekcje... i niekoniecznie s± to kajdanki lub pa³ki
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Wys³any: 2012-08-26, 09:42
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Niestety - braki czasowe. I tak nie zobaczyli¶my wszystkiego co ciekawe trzeba jeszcze raz tam pojechaæ.
A do tego by³ to poniedzia³ek i muzea by³y zamkniêta - i "nici" z odznak muzealnych
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2012-08-26, 12:09
Nie lubiê poniedzia³ków
Wys³any: 2012-08-30, 19:40
ma³ydupek napisa³/a:
¦licznie, zaprawdê ¶licznie ;)
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2012-08-30, 21:15
To fakt - wygl±da to bardzo profesjonalnie i ciekawie
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2012-08-31, 14:15
To je¶li bêdziesz mia³ kolejny kontakt z Nim przeka¿ pozdrowienia ode mnie
Pewnie bêd± kojarzyæ osobê, która w ciep³y, sierpniowy dzieñ robi³a zdjêcia Kolekcji...
Robert Byrne (°ᴥ°)
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum