Wys³any: 2013-11-28, 22:02 lynx007 Rodzaj kolekcji: Rysie
Nazywam siê S³awek i kolekcjonerem jestem odk±d pamiêtam.
Od jakiego¶ czasu moim g³ównym tematem s± rysie. Zbieram absolutnie wszystko z rysiami - monety, banknoty, pocztówki, znaczki, piecz±tki, zak³adki do ksi±¿ek, kalendarzyki, czasopisma, ksi±¿ki, ulotki, zabawki, figurki, magnesy, karty telefoniczne, wizytówki, naklejki, plakaty, naszywki, piny i inne przypinki, gry i karty z gier, etc - krótko mówi±c wszystko.
Zbieram te¿ karty telefoniczne:
- polskie magnetyczne i chipowe (w sumie brakuje mi ok 130)
- tematyczne:
* rysie
* puzzle
* erotyka
* sowy
Je¶li masz co¶ co mog³oby mnie zainteresowaæ - pisz. Mam ca³± masê rzeczy na wymianê, trudno nawet wymieniæ wszystkie tematy.
Je¶li chcesz siê wymieniæ a nie masz nic z powy¿szej listy - pisz. Mo¿e masz co¶ co mo¿e zainteresowaæ moich znajomych (trzeba sobie pomagaæ).
Jestem te¿ zainteresowany ksi±¿kami Terrego Pratchetta (¦wiat Dysku):
- Ostatni kontynent
- Ostatni bohater
- Niewidoczni akademicy
- Trollowy most
- Rybki ma³e ze wszystkich mórz
- Trzy wied¼my
- Maskarada
- Carpe jugulum
- Zimistrz
- W pó³noc siê dzieje
- ¦mieræ i co potem nadchodzi
- Kosiarz
- Z³odziej czasu
- Stra¿ nocna
- £ups!
- Niuch
- Gdzie jest moja krówka
- ¦wiat kupek
- Teatr okrucieñstwa
- Potworny regiment
- ¦wiat finansjery
- Nauka ¦wiata Dysku III
- Nauka ¦wiata Dysku IV
Potrzebujê te¿ poni¿sze filmy na DVD (wydania pe³ne lub gazetowe):
- W³adca Pier¶cieni: Dwie Wie¿e
- W³adca Pier¶cieni: Powrót Króla
- Lataj±cy Cyrk Monty Pythona
- Monty Python i ¦wiêty Graal
- ¯ywot Briana
- Pere³ki Monty Pythona (Eric Idle, Michael Palin)
- Rybka zwana Wand±
- Matrix
- Skazani na Shawshank
- Bêkarty wojny
- Martwica mózgu
- Footloose
- Trainspotting
- Skyfall
- Listy do M.
- American Pie
Poni¿ej parê fotek z mojej kolekcji. Oczywi¶cie nie wszystkie rodzaj przedmiotów zosta³y tu wymienione (brakuje ulotek, zabawek, etykiet, kart do gry, gier, czasopism, broszurek, plakatów), a spo¶ród wymienionych jest tylko czê¶æ kolekcji (brakuje czê¶ci monet, pocztówek, przypinek, losów loterii).
Je¶li kto¶ ma co¶ z rysiami czego nie ma na poni¿szych zdjêciach - proszê o kontakt.
Wys³any: 2014-02-01, 10:47
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Bardzo ciekawa kolekcja. Gratulujê!
Najbardziej mi siê podobaj± odznaki.
Z tych metalowych pinów na górze zdjêcia to odznaki czechos³owackie z zoo? Mo¿e napisaæ jakie to jest zoo?
Mo¿e masz jakie¶ dublety tych odznak?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Wys³any: 2014-02-01, 22:34
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Bardzo ³adne te odznaki.
Gdyby¶ co¶ trafi³ z muzeum lub zoo to daj znaæ - ja bêdê szuka³ czego¶ z rysiem.
Czy jakie¶ figurki rysia te¿ Ciê interesuj±?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Wys³any: 2016-03-21, 12:23
Rodzaj kolekcji: bilety, stemple turystyczne
S³awku
31.03. likwidowane jest Muzeum Kolejnictwa w Warszawie. Jest tam skansen na którym zobaczyæ mo¿na takie cudo jak na za³±czonym zdjêciu. Poniewa¿ nazywa siê "Parowóz Ry¶ 1541" to mo¿e bêdziesz zainteresowany, aby go przygarn±æ do w³asnej kolekcji?
Wys³any: 2016-03-21, 13:44
O rany, nie zwróci³em uwagi na tê nazwê!
Mieæ tak± ciuchciê w±skotorow± w ogródku - bezcenne!
Wys³any: 2016-03-21, 18:18
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Na ile pozna³em zapatrywania S³awka to sama nazwa "Ry¶" nie wystarczy.
Ale gdyby lokomotywa mia³a kszta³t rysia...
_________________ "Miar± cz³owieka jest bardziej jego hobby ni¿ zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianê . . Poszukujê
Wys³any: 2016-03-21, 18:27
My¶lê ¿e siê da zrobiæ
Dwa dni i bêdzie ciuchcia wygl±da³a jak ry¶.
S³awku, widzia³e¶ u mnie ju¿ tê odznakê z rysiem dla Ciebie?
¦rodkowa br±zowa do oddania bo mam dublet.
Polujê na resztê ale ciê¿ko je wzi±æ z zaskoczenia...
rysio2.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 79.48 KB
Hej
Przemek ma racjê - lokomotywa musia³aby byæ w kszta³cie rysia, lub mieæ rysia fabrycznie namalowanego ¿ebym móg³ do³±czyæ j± do kolekcji Dominik: oczywi¶cie jestem zainteresowany odznak±. Póki co nie mam ¿adnej odznaki z tej serii.
Za namow± Dominika i Przemka - dzielê siê informacj±:
Wczoraj (22.06.2016) w telewizji ¶niadaniowej "Dzieñ Dobry TVN" zosta³ wyemitowany materia³ na temat mojej kolekcji rysi. Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia:
http://dziendobry.tvn.pl/...sie,205676.html
Wys³any: 2016-06-23, 07:46
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Polecam - wywiad zrobiony profesjonalnie.
I Ry¶ w podkatowickim lesie ca³kiem gro¼ny
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2016-06-23, 07:47
lynx007 napisa³/a:
Przemek ma racjê - lokomotywa musia³aby byæ w kszta³cie rysia, lub mieæ rysia fabrycznie namalowanego ¿ebym móg³ do³±czyæ j± do kolekcji
A fant z tropem (odciskiem ³apy) pasuje do Kolekcji?
(Póki co nic takiego nie mam, ale chcia³bym wiedzieæ).
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2016-06-23, 09:26
Gratulacje!
Jest i forum! Nasze forum.
Do tego te Twoje fanty i ciekawy sposób opowiadania. Rewelacyjny materia³!
Polecam!
Wys³any: 2016-06-23, 20:33
Rodzaj kolekcji: zapa³ki reklamowe
Super Sami ciê znale¼li, czy siê zg³osi³e¶ gdy szukali do tematu?
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyn± osob±,która widz±c obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jak± szpilk± jest przypiêty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wys³any: 2016-06-24, 08:19
Ju¿ Nim zainteresowa³y siê odpowiednie s³u¿by
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2016-06-24, 08:21
O w mordkê... lynx007 nada³ namiary na mnie, zadzwonili ale jestem s³abym materia³em operacyjnym bo odpu¶cili...
Ja siê nie zg³asza³em - sami mnie znale¼li... A jak? Przez nasze Forum, a konkretnie przez nasz± gazetkê w której Pani Dziennikarka znalaz³a artyku³ na temat moich rysi.
Napisa³a do mnie maila ale nada³a taki temat ¿e mail wyl±dowa³ w spamie - a stamt±d bez czytania w koszu...
Niestrudzona dziennikarka napisa³a po jakim¶ czasie do naszych Adminów z pro¶b± o pomoc w kontakcie - no i wtedy ju¿ nie przegapi³em wiadomo¶ci
A potem to posz³o szybko - kilka rozmów telefonicznych, przyjazd ekipy na 5h do mnie do domu (przypominam ¿e wyemitowany materia³ to nieca³e 5 minut) - no i po jakim¶ czasie emisja
Ogólnie - ciekawa przygoda
P.S. No i mamy kolejny powód aby reaktywowaæ nasz± gazetkê - w ten sposób mo¿e kolejne kolekcje bêd± wypromowane, a nasze Forum na tym zyska
Wys³any: 2016-06-25, 12:05
Rodzaj kolekcji: zapa³ki reklamowe
To mo¿e teraz zrób stronê www kolekcji? Dzi¶ bez tego to ciê¿ko no i nastêpni bêd± mieli ³atwiej z kontaktem
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyn± osob±,która widz±c obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jak± szpilk± jest przypiêty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wys³any: 2016-06-25, 13:45
Ta karta wpasowuje siê w rysia?
karty_tel_3_7602.jpg
Plik ¶ci±gniêto 9176 raz(y) 20.55 KB
Robert Byrne (°ᴥ°)
Nad stronk± pracowa³em ju¿ jaki¶ czas temu. By³a prawie gotowa - ale chcia³em j± dopracowaæ zanim opublikujê, no i efekt jest taki ¿e w miêdzyczasie zdoby³em kolejne 300 rysi (których ju¿ nie sfotografowa³em) a stronka nadal nieopublikowana. Czyli teraz czeka mnie znowu sporo pracy ¿eby jej publikacja mia³a sens.
warczp - niestety jest to karakal (czyli ry¶ stepowy / ry¶ pustynny), a tych nie zbieram gdy¿ rysiami s± tylko z nazwy.
Dziêki, ale nie - przedmiot interesuje mnie tylko wtedy gdy jest na nim wizerunek rysia.
Swojej wizytówki (firmowej, bez rysunku) te¿ do kolekcji nie w³±czy³em...
Wys³any: 2016-10-02, 16:21
S³awku, nie wiesz mo¿e czy to od Twojej judoki nie odpad³a taka naszywka?
Bo jak tak, to ja ju¿ oddajê...
DSCN3777.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 104.66 KB
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum