pietras - jak ju¿ wspomina³em wcze¶niej - Twoja pocztówka wygl±da na znacznie lepsz± (kondycyjnie) ni¿ moja - wiêc jestem ni± zainteresowany. A gdyby¶ kiedys zastanawia³ siê nad wziêciem rysia dla mnie to pamietaj o mojej stronce:
http://lynx007.wixsite.com/lynx
choæ wiem ¿e gdy stoisz przed stoiskiem handlarza to nie ma za bardzo czasu na przegladanie 230 pocztówek...
Wys³any: 2017-09-08, 12:14
Rodzaj kolekcji: zapa³ki reklamowe
Przejrzê przed nastêpnym pój¶ciem i trochê zapamiêtam A ten wygl±da tak.
IMG_20170908_132024.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 284.11 KB
IMG_20170908_132036.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 211.4 KB
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyn± osob±,która widz±c obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jak± szpilk± jest przypiêty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wys³any: 2017-09-12, 10:30
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
W god³ach jednostek Kanadyjskich Królewskich Si³ Powietrznych RCAF znalaz³em takie kotki.
Pytanie czy to rysie?
S± na pewno odznaki jak i naszywki.
406-sqn.jpg
Plik ¶ci±gniêto 2274 raz(y) 94.1 KB
416-sqn.jpg
Plik ¶ci±gniêto 2274 raz(y) 96.62 KB
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2017-09-12, 11:06, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2017-09-15, 18:03
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Wiem S³awku, ¿e je¶li na przedmiocie jest tylko napis "ry¶", "lynx" czy temu podobny to nie pasuje on do Twojej Kolekcji. Musi byæ postaæ rysia. To wiem.
Ale potwierdzi³e¶ te¿, ¿e je¶li by³by ¶lad rysia to jak najbardziej pasuje.
I teraz jest ciekawsza sytuacja - powiem jak Pan Twardowski: "Zaraz pêknie moc czartowska"
A co powiesz na tylne ³apy rysia?
20170915_190424.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 260.18 KB
20170915_190503.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 243.62 KB
_________________ "Miar± cz³owieka jest bardziej jego hobby ni¿ zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianê . . Poszukujê
Wys³any: 2017-09-16, 10:40
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Pierwszy, drugi, trzeci i pi±ty interesuj± S³awka - czwarty i szósty "nie-ba³dzo"
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2017-09-17, 20:42
Rodzaj kolekcji: zapa³ki reklamowe
Do celów informacyjnych, bo takich nie masz. Ja te¿ nie mam.
Screenshot_1.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 77.89 KB
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyn± osob±,która widz±c obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jak± szpilk± jest przypiêty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Collections znowu co¶ szwankuje bo nie dostajê powiadomieñ o odpowiedzi w temacie. Niemniej przepraszam za milczenie.
domimuseums napisa³/a:
W god³ach jednostek Kanadyjskich Królewskich Si³ Powietrznych RCAF znalaz³em takie kotki.
Pytanie czy to rysie?
S± na pewno odznaki jak i naszywki.
Bez dwóch zdañ. To rysie - jak dla mnie wystarczy jeden rzut oka
warczp napisa³/a:
A co powiesz na tylne ³apy rysia?
No to¶ mnie rozwali³.... Inna sprawa ¿e ju¿ kiedy¶ mia³em przedmiot z tym gwiazdozbiorem - i wiele mo¿na by³oby o nim powiedzieæ i uznaæ go do za podobnego do wielu ró¿nych stworzeñ ale chyba najmniej do rysia... No ale odcisk ³apy by siê zgadza³... I to siê nazywa klin.
MarcinW - doskona³e!
pietras - dziêki za info. To jaka¶ ksi±¿eczka? Karta do gry?
Wys³any: 2017-09-18, 16:39
Faktycznie dotyczy to gwiazdozbioru Lynx-Ry¶ (czyli nie wchodzi³oby to do Twojej Kolekcji), ale to jest grafika przedstawiaj±ca rysia (tu akurat widaæ tylne ³apy) obrazuj±ca lepiej ten gwiazdozbiór.
I co tu pocz±æ z takim "jajkiem"?
W koñcu masz te¿ ryciny z rysiem - i nie s± to wierne (fotograficzne) przedstawienia rysia, a pasuj± do Kolekcji.
Prawda, ¿e ta grafika jest piêkna?
77aee2_94d213d4bfc54bed889b871855298f3e~mv2.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 122.13 KB
Robert Byrne (°ᴥ°)
Ostatnio zmieniony przez warczp 2017-09-18, 17:14, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2017-09-18, 17:49
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Piêkne! I to jest pe³ne wyobra¿enie.
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Wys³any: 2017-10-09, 20:22
A ten?
DSCN5956.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 178.59 KB
Wys³any: 2017-11-18, 13:06
Uda³o siê poszukaæ korki ³±cz±ce nasze Kolekcje, a teraz kolejny element ³±cz±cy bran¿ê, w której pracujê z Twoj± Kolekcj±
Jest to kartusz smaru do maszyn budowlanych Bobcat, a logo tej firmy to ry¶ kanadyjski.
20171118_132747.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 164.54 KB
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2018-01-18, 15:23
Bêd±c na poczcie zobaczy³em tak± ksi±¿kê a konkretnie jej ok³adkê
ksiazka z rysiem.jpg
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 44.12 KB
Wys³any: 2018-01-18, 15:57
Znaczy siê: zdoby³e¶ sam± ok³adkê?
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wys³any: 2018-01-18, 17:01
Dwie sprawy
Nie jestem niszczycielem ksi±¿kowym - kocham je i szanujê.
To ¿e teraz sprzedaj± prawie wszystko na poczcie nie oznacza ze mam sobie z nich robiæ wroga, szczególnie ¿e czêsto z ich us³ug korzystam
Daje cynk
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2018-01-18, 17:02, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2018-01-18, 21:27
Podobno wydali j± na wiosnê poprzedniego roku. Mo¿e trafisz na ni± poza poczt±
Wys³any: 2018-01-26, 08:28
Rodzaj kolekcji: dzwony, dzwonki, dzwoneczki
S³awku, odk³adam dla ciebie taki oto kalendarz, chyba, ¿e go ju¿ masz. Dam go Markowi, gdy spotkamy siê ok 12go lutego. Dobrze, ¿eby trafi³ do ciebie przed marcem, bo wtedy w³a¶nie na zdjêciu bêdzie rysiek:)
Wys³any: 2018-03-11, 19:22
Wszystkiego najlepszego S³awku!
Czy taka ksi±¿eczka Ciê interesuje?
DSCN6618.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 163.08 KB
Ostatnio zmieniony przez domimuseums 2018-03-11, 19:23, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Wys³any: 2018-03-19, 23:14
Podobno ten m³ody Ciê interesuje ale i tak dostaniesz wszystkie
DSCN6635.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 162.76 KB
DSCN6636.JPG
Plik ¶ci±gniêto 0 raz(y) 177.28 KB
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum