Nie bêdê ukrywa³, ¿e od pewnego czasu przymierzamy siê do przenosin Forum na trochê inny skrypt (chodzi o phpBB3). Co prawda, nie zbli¿a to Forum do jego wersji docelowej (na któr± po prostu brak funduszy), ale trochê od¶wie¿a i daje pewne nowe mo¿liwo¶ci. Jednak w chwili obecnej na Forum jest ca³a masa ró¿nych modyfikacji i dodatków, o których nawet nie pamiêtam ju¿, ¿e je dodawa³em.
Gdyby¶cie mogli, na razie w takim w±skim gronie, wskazaæ, je¶li pamiêtacie, te, które warto by³oby przenie¶æ do tej nowszej wersji. A tak¿e mo¿e zaproponowaæ pewne zmiany w obecnych mechanizmach, które poprawi³yby dzia³anie Forum (czy te¿ mo¿e w samym wygl±dzie, zachowaniu, czymkolwiek).
Nie obiecujê, ¿e nowa wersja szybko zostanie wprowadzona. Tym bardziej, ¿e za jakie¶ 2 tygodnie zaczyna mi siê rok akademicki. Ale to ograniczy³oby w pewnym stopniu brniêcie w ¶lepe uliczki w czasie modernizacji.
Zreszt±, co jaki¶ czas pewnie bêdê siê pyta³ o ró¿ne rzeczy, znów na razie tylko w gronie moderatorów.
Wys³any: 2012-10-11, 19:39
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Ja te¿ jestem tego zdania...
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Tak, ja te¿ siê przyzwyczai³em. Ale nie by³oby ³atwo odwzorowaæ tego stylu, który jest obecnie, w nowszej wersji. Oczywi¶cie ka¿dy wybrany styl bêdzie musia³ przej¶æ kilka modyfikacji (w takim przypadku raczej balony z chmurkami - out).
Wersja w fazie rozwoju bêdzie ca³y czas dostêpna pod adresem: http://collections.pl/phpBB3/ . Proszê na razie nie rozpowszechniaæ nigdzie tego linku. Ca³o¶æ bêdzie modyfikowana, wiêc wiele rzeczy ulegnie jeszcze zmianie lub mo¿e nie dzia³aæ poprawnie. Mo¿na tam pisaæ co siê chce i tworzyæ w razie potrzeby nowe konta.
Jak na razie mo¿na zalogowaæ siê jako "Testowy mod", has³o "moderator" i wypróbowaæ Panel moderatora. Jest to jedna z nowych rzeczy wbudowanych w skrypt phpBB3. My¶lê, ¿e mo¿e byæ w przysz³o¶æ pomocna.
Wys³any: 2012-10-20, 23:03
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, s³upki z nakrêtk± i inne...
Nie wiem. Mo¿e to siê przydaæ ale wg mnie chyba wyra¼niejsza jest jedna kolumna.
Inna ciekawa rzecz... hehehe podzia³ "Dodaj do przyjació³ i Dodaj do wrogów".
Naprawdê jest tak na innych forach? Wiem ¿e z tego mo¿na zrezygnowaæ lub zmodyfikowaæ ale pomys³y ciekawe - nie powiem ...
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie s± muzea, memoria³ów, oceanariów, zoo, z Syrenk± warszawsk±, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest ju¿ 5 000 szt.
Je¶li posiadacie - proszê o kontakt!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum