Ostatnio zainteresował mnie temat żetonów transportowych,komunikacyjnych.Mam pytanie o te dwa ze zdjęcia.Co to za żetony,z jakich lat itd.Zależy mi na każdej informacji na ich temat oraz na informacjach o podobnych żetonach np: z metra.Jeżeli macie jakieś żetony komunikacyjne to chętnie zobaczę zdjęcia-tutaj albo proszę przesłać na mój adres e-mail: [email protected] Pozdrawiam.
Żetony na tramwaj z Niemiec, z lat 20 -tych XX wieku
Chętnie je zobaczę.Możesz tutaj wrzucić zdjęcie? Jeśli chodzi o Twoje pytanie ,to szczerze mówiąc nie wiem czy w Polsce były kiedykolwiek żetony komunikacyjne.
mazak [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-23, 19:02
Ja u siebie w kolekcji znalazlem takie zetony komunikacyjne.
z [3] - jeden na wiezowiec w Meskyku, drugi przejazd przez most w USA.
Wysłany: 2011-04-23, 19:11
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
bodacious napisał/a:
beatkaaa119922 napisał/a:
Żetony na tramwaj z Niemiec, z lat 20 -tych XX wieku
Chętnie je zobaczę.Możesz tutaj wrzucić zdjęcie? Jeśli chodzi o Twoje pytanie ,to szczerze mówiąc nie wiem czy w Polsce były kiedykolwiek żetony komunikacyjne.
miałam dodac zdjęcie już w tamtym poście, nie wiem jak to się stało, że go nie dodałam :D
Wysłany: 2011-04-23, 19:41
Rodzaj kolekcji: Bilety autobusowe i kolejowe, kapsle polskie
bodacious, polecam Ci katalog tokenów; http://tokencatalog.com (trzeba wybrać opcję transit tokens). Znajdziesz tam szeroki spis światowych tokenów, czyli żetonów transportowych. Co do tokenów w Polsce to na pewno był żeton na strassenbahn Breslau, czyli we Wrocławiu, bywa nawet czasami na allegro. Jak było w innych miastach, tego nie wiem. Jeżeli interesują Cię zdjęcia tokenów, zajrzyj proszę na moją stronę internetową. Tokeny znajdziesz m.in. w dziale Azerbejdżan, Dania, Białoruś, Serbia, Kanada i USA. Wkrótce wrzucę też bogatą kolekcję tokenów ze Słowenii. Mam kilka tokenów na wymianę - w razie czego chętnie się wymienię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum