Wysłany: 2011-11-16, 15:54 Ursus c-325 Rodzaj kolekcji: Książki, czasopisma związane z ciągnikami i maszynami rolniczymi
Witam kolekcjonerską brać
Forum znalezione przypadkowo, ale myślę, że warto się doczepić Kolekcjonerzy czasami są uważani za dziwaków, więc trzeba się trzymać razem.
No to po słowie wstępu coś o sobie: Mateusz jestem. Od kilku lat zacząłem tworzyć kolekcję materiałów dotyczących dziedziny, która pochłania każdą moją wolną chwilę. To ciągniki i maszyny rolnicze z lat PRL (nie tylko, bo ciekawostki w rolnictwie XX wieku też mnie interesują). Uparcie szukam nowych źródeł, skąd książki, czasopisma i inne drobiazgi związane z tym tematem można uratować. Uratować, bo przeważnie są one traktowane jako śmieci albo rozpałka... Mnóstwo ginie bezpowrotnie.
Na początek myślę, że wystarczy No to teraz przyznawać się, kto pomyślał po przeczytaniu: "Co za dziwna pasja"
Wysłany: 2011-11-16, 16:03
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Witaj na forum
Są pewnie jeszcze dziwniejsze pasje ale Twoja jest bardzo ciekawa.
Czy interesują Cię broszury i ulotki z zagranicznych muzeów traktorów?
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2011-11-17, 05:59
Rodzaj kolekcji: Książki, czasopisma związane z ciągnikami i maszynami rolniczymi
Niby nie mam takich rzeczy w zbiorach (a zbiory w linku poniżej jak ktoś ciekawy co mi się udało zgromadzić), ale chętnie zobaczę. Jeśli możesz to podeślij jakieś zdjęcia na maila.
Wysłany: 2011-11-18, 17:22
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Poszukam tych ulotek i się odezwę.
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum