Wysłany: 2017-12-13, 10:43 Stara austryjacka czapka Rodzaj kolekcji: piny
Witam. Trafiła w moje posiadanie ostatnio czapka, na oko bardzo stara, z przypinkami.
Jestem ciekaw czemu służyła ta czapka (wcześniej myślałem, ze to kolekcja z różnych miast w Austrii, bo stamtąd pochodzi owa czapka, ale wydaje się, że to rejony głównie górskie)
Wysłany: 2017-12-13, 12:38
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Cześć.
czapka jak na moje oko służyła wcześniej do noszenia na głowie ale potem była już tylko używana do prezentacji przypinek. Ktoś widocznie kolekcjonował takowe turystyczne odznaki.
Czy wśród nich widzisz jakieś muzea lub miejsca/budynki gdzie ono może być?
Może są tam jakieś parki narodowe?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Ja bym się nie zdziwił jakby ktoś w tej czapce uprawiał turystykę. Już kilku takich widziałem. U nich taka moda. Podobnie to wygląda ze stadionami i trybunami.
Wysłany: 2017-12-13, 20:53
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Zgadza się ale tak na słonko wyjść w takie czapce i to w górach... sam rozumiesz - mikrofala
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Wysłany: 2017-12-13, 20:58
Pot_e, pokażesz się jeszcze u nas?
Może jakieś inne przypinki posiadasz?
A jakie zbierasz piny?
Wysłany: 2017-12-14, 08:09
I jodłowali na stokach gór
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum