Mi się zdaje, że 3,4,5 to Tczew, korzystałem kiedyś z tych biletów na linii 50 jeżdżącej do Tczewa. Pruszcz, o ile wiem, nie ma własnej komunikacji. Jedynie gmina Pruszcz Gdański ją ma, ale tam są zwykłe "bilety" z kas fiskalnych.
Ostatnio zmieniony przez Glopik 2011-01-27, 13:46, w całości zmieniany 1 raz
bodacious [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-27, 17:11
3,4,5 to mogą być z prywatnej linii J.Klimczuka z Pruszcza Gdańskiego.Mam podobny bilet (jego zdjęcie znajdziesz na drugiej stronie w temacie-http://collections.pl/bilety-mzkmpk-vt6635.htm)
Wysłany: 2011-06-13, 21:58
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
Wreszcie uporałam się z gromadą biletów zagranicznych, lecz kilku jeszcze nie zidentyfikowałam.
Mogę liczyć na waszą pomoc? :) Państwo i miejscowość mile widziane, jeśli oczywiście ktoś wie :)
Czy O to wogóle jest bilet?
dostałam go od kogoś z tego forum, mi to wygląda na coś z Niemiec
Dotyczy postu z 27.05:
To bilet promocyjny jednej z firm produkujących kasowniki. Rozdawają takie podczas różnych targów by każdy zwiedzający mógł sobie wypróbować działanie kasownika
Ostatnio zmieniony przez Bertol 2011-06-14, 16:20, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-06-14, 13:22
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
A. Grecja(?)
B. Brak nazwy miasta
C. Rosja, Niżny Nowodród
D. Ukraina Lwów
E. Ukraina Kijów
F. Rosja, oderwany fragment z nazwą miasta
G. Rosja, Moskwa
H. Brak nazwy miasta
I. Białoruś, oderwany fragment z nazwą miasta
M. USA, Chicago
Bilety 3,4,5 można było zdobyć na liniach autobusowych: J (Juszkowo-Pruszcz-Gdańsk), 821 (Łegowo-Pruszcz-Gdańsk), 802 (Pruszcz-Gdańsk). Autobusy miały swoją "bazę" w Pruszczu Gdańskim. Była to prywatna linia autobusowa "JurexBus". Jednak z powodów finansowych zaczęła upadać i zlikwidowano linie 802 i 821. Wprowadzono również nowe bilety w formie paragonów więc te co macie są już nie do zdobycia. Mieszkałem w Pruszczu jakieś 20 lat i często jeździłem tymi liniami
Wysłany: 2011-12-09, 16:02
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacji miejskiej, wizytówki z kotami
Ponownie proszę o pomoc w zidentyfikowaniu kilku biletów :)
3 jest podobno z Francji ale chciałabym się dowiedzieć z jakiego miasta
4 i 7 podobno Ukraina ale równiez chciałabym sie dowiedzieć jakie miasto dokładnie
Wysłany: 2011-12-09, 17:19
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapałczane, karty telefoniczne
Jeżeli dasz w wyższej rozdzielczości te bilety z Ukrainy może uda mi się rozczytać nazwy miast. Bilet z numerem jeden ma oderwany fragment w którym zazwyczaj znajduje się informacja na temat przewoźnika.
Wysłany: 2011-12-09, 20:43 Skad te bilety Rodzaj kolekcji: kubki firmowe
Nr 4 to moglby byc bilet z Ukrainy z miasta ZOVTEN ale to jest nazwa lacinska, nie mam rosyjskich /ukrajinskich/ liter ale jak ktos ma to moze sprawdzic: žovten + miekki znak, z boku biletu jest napis: fabryka /fa-ka zovten/ wiec moze to reklama tej fabryki na bilecie
Wysłany: 2011-12-09, 21:02
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Nr 4
Мінтранс УРСР
Абонеменентий квиток на проізд в міському
Автобусі
15 коп
Без компостера недійсни
Ф-ма Жовтень
czyli:
Ministerstwo Transportu Ukraińskiej Socjalistycznej Republiki Radzieckiej
Abonamentowy bilet na przejazd w mieście
autobusami
15 kopiejek
Bez skasowania nieważny
Firma „Październik” (pewnie drukarnia, która wydrukowała bilet)
Prawie na pewno to bilet sprzed 1991 roku, ale miasta nie można bezpośrednio odczytać z bilety.
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Ostatnio zmieniony przez warczp 2011-12-09, 21:09, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-12-09, 21:21
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Nr 1
Минтранс РФ
МУП ТУЛГОР
ЕЛЕКТРОТРАНС
czyli:
Ministerstwo Transportu Federacji Rosyjskiej
MUP "Tulgorelektrotrans” (firma transportowa z miasta Tuła).
Bilet autobusowy za 7 rubli
Robert Byrne (°ᴥ°)
Ostatnio zmieniony przez warczp 2011-12-10, 06:45, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2011-12-10, 06:47
beatkaaa119922 napisał/a:
Po prostu ten bilet zaliczę do Ukrainy ale pozostanie bez miasta
Dla mnie to bilet z ZSRR i jednocześnie z Republiki Ukrainy (będącej częścią ZSRR).
Robert Byrne (°ᴥ°)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum