Wysłany: 2010-01-13, 21:10 rme_rme Rodzaj kolekcji: bilety komunikacyjne, znaczki (Boże Narodzenie, Europa CEPT, maki, Czerwony Krzyż), pocztówki Boże Narodzenie, wszystko z makami (małe rzeczy), 2zł, stemple/pieczątki turystyczne, miniaturki alkoholi, całostki pocztowe (stemple, frankatury, eRki)
witam,
od bardzo niedawna jestem na forum... najpierw jako przeglądacz, teraz jako czynny uczestnik...
kolekcjonuję BILETY KOMUNIKACYJNE...
komunikacji miejskiej [autobusy, tramwaje, trolejbusy], pociągowe [PKP, SKM, WKD, KM, i inne]...
nie zbieram biletów lotniczych i biletów paragonów z kas fiskalnych...
wszelkiego rodzaju STEMPLE i PIECZĄTKI (odciski tych pieczęci na kartce, nie fizyczną pieczątkę)... zarówno więc stemple pocztowe, datowniki, frankatury, jak i te typowo turystyczne (dostępne np. w informacjach turystycznych, muzeach, kościołach)... w tym temacie również eRki (oznaczenia przesyłek poleconych), ale tylko te stare z nazwą miejscowości, a nie nowe z kodem kreskowym...
ponadto kolekcjonuję ZAPAŁKI PUDEŁEK REKLAMOWYCH... najchętniej z hoteli i sklepów... w drugiej kolejności browarniane i papierosowe...
ostatecznie jakieś ciekawe miniaturki alkoholi...
dla brata chętnie przygarnę monety 2zł NG... a dla siebie jeszcze pocztówki / ryciny z MAKAMI...
co możecie ode mnie otrzymać w zamian?
WSZYSTKO co da się zdobyć :P
Wysłany: 2017-10-08, 08:55
Rodzaj kolekcji: bilety komunikacyjne, znaczki (Boże Narodzenie, Europa CEPT, maki, Czerwony Krzyż), pocztówki Boże Narodzenie, wszystko z makami (małe rzeczy), 2zł, stemple/pieczątki turystyczne, miniaturki alkoholi, całostki pocztowe (stemple, frankatury, eRki)
Jako, że moja kolekcja ostatnio powiększyła się o pocztówki / grafiki z makami, to się nimi pochwalę.
Bo trudno się chwalić tysiącami biletów lub pieczątek :)
W temacie pieczątek dodam tylko, że najbardziej zależałoby mi na uzbieraniu kolekcji z instytucji samorządowych. Bo tutaj akurat mam niewiele. Chodzi oczywiście o pieczęcie takie okrągłe, z orzełkiem lub herbem.
Czyli wszystkie urzędy miast, gmin, powiaty, województwa, itd. Często takie instytucje ofrankowują swoje przesyłki listowe mechanicznie, więc takie koperty też byłyby super. Może ktoś z Was pracuje w takowym miejscu, albo chciałoby mu się wybrać na wycieczkę w swojej miejscowości :)
IMG_20170909_150624-936x1248.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 281,93 KB
_________________ na wymianę: bilety komunikacyjne, zawieszki i koperty herbat, bilety wstępów, znaczki i inne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum