Wysłany: 2011-08-09, 17:39 Reklamowanie innych for
Jak to jest z reklamowaniem innych for, np. http://www.darmowepamiatki.pun.pl
W regulaminie nie doczytałam się, że jest to zakazane, nie jest to też strona komercyjna więc mam dylemat czy wyrzucić czy też zostawić?
Wysłany: 2011-08-09, 19:26
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Oni oferują wiele różnych darmowych for. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa bo cienki bolek jestem w tym temacie ale oferują chyba hosting (?) i każdy może tam sobie założyć swoje forum.
Trochę mi to komercją pachnie ale macie więcej doświadczenia więc i lepiej się na tym znacie.
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Pytanie gdzie ktoś to reklamuje i w jaki sposób. Generalnie podawanie linków do stron kolekcjonerskich jest dozwolone w różnych miejscach (dział Linki, podpis itd.), ale w tym przypadku jakoś dziwnie ta strona wygląda.
Najlepiej jakbyś podała kto ten link podał i gdzie, bo jeśli ktoś kto zalogował się tylko po to, aby ten link dać i w dodatku tak wygląda ta strona (czyli nie jest stricte kolekcjonerska i w dodatku trzeba się zarejestrować aby coś zobaczyć, co może być równie dobrze tylko próbą rejestracji jak największej liczby osób), to bym ten link wywalił. Jeśli jednak to stały użytkownik Forum, to wtedy bym dokładniej zbadał tę stronę.
A oferta takich darmowych for jest mówiąc ogólnie bardzo okrojona, więc nikomu nie polecam ich ofert.
Teraz widzę już gdzie jest. Zarejestrowałem się tam i widzę, że to takie nowo powstałe forum, które pewnie, jak wiele mu podobnych, umrze śmiercią naturalną w przeciągu miesiąca, choć gdyby administrator się postarał to mógłby trochę to rozkręcić.
Strona kolekcjonerska, a nawet gdyby to była konkurencja dla Collections, to nigdy takiej nie usuwaliśmy z Forum, chyba że była bardzo nachalna (tzn. jeden przypadek zaspamowania dosłownie całego Forum, chyba ponad 50 postów).
Napiszę do tego użytkownika. Jeśli zamieści temat w dziale Linki w odpowiednim temacie, to nie ma go co ruszać, bo nic złego nie robi, a może komuś tamta strona pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum