Jak w temacie - trochę etykiet radzieckich (nie rosyjskich ) z lat 60. ubiegłego wieku (ceramika, rzeźba - w tym symbol Mosfilmu "Robotnik i kołchoźnica", 50-lecie rewolucji, słupy na granicy Europa-Azja, Janko Kupała).
Zamienię na pocztówki i zdjęcia związane tematycznie z Wieluniem i Ziemią Wieluńską /Wieluń, Wieruszów, Praszka, Bolesławiec, Działoszyn, Osjaków, Biała, Krzeczów, Toporów, Walichnowy, Sokolniki, Wierzchlas/ lub autografy.
Etykiety_zapałki1.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 237,76 KB
Etykiety_zapałki2.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 206,24 KB
Etykiety_zapałki5.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 186,19 KB
_________________ Pocztówki z Wielunia i Ziemi Wieluńskiej /Wieluń,Wieruszów,Praszka,Bolesławiec,Działoszyn,Osjaków,Biała,Krzeczów,Toporów, Walichnowy,Sokolniki,Wierzchlas,Kamion,Konopnica,Dzietrzniki,Dzietrzkowice,Ożarów,Łubnice,Mokrsko,Szynkielów,Naramice/ i autografy.
Wysłany: 2017-11-25, 22:00
Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Pochodzenie etykiet mało słuszne (dla niektórych), ale wyrzucić szkoda...
_________________ Pocztówki z Wielunia i Ziemi Wieluńskiej /Wieluń,Wieruszów,Praszka,Bolesławiec,Działoszyn,Osjaków,Biała,Krzeczów,Toporów, Walichnowy,Sokolniki,Wierzchlas,Kamion,Konopnica,Dzietrzniki,Dzietrzkowice,Ożarów,Łubnice,Mokrsko,Szynkielów,Naramice/ i autografy.
Wysłany: 2017-11-26, 09:03
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Nie patrząc przez pryzmat ideologiczny tylko kolekcjonerski nie ma problemu.
Kiedyś to była ciekawa dziedzina kolekcjonowania.
Trochę się dziwię, że kolekcjonerzy pudełek zapałczanych nie mają i tego jako podkolekcję.
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Wysłany: 2017-11-26, 20:17
Rodzaj kolekcji: zapałki reklamowe
Ja nie mam, bo po prostu nie widzę nic ciekawego w samych etykietach. Takie obrazki powstałe po zniszczeniu pudełek, które są w tylu rodzajach i kształtach i zapałki w środku tak samo. Jak strona wyrwana z książki.
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wysłany: 2017-11-26, 20:48
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Etykiety zapałczane w Kolekcjach rzadko były wyrywane z pudełka - to były obrazki specjalnie emitowane do kolekcjonowania - jeszcze nie widziały pudełka.
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Wysłany: 2017-11-26, 21:37
Rodzaj kolekcji: Kinder niespodzianki
warczp napisał/a:
Etykiety zapałczane w Kolekcjach rzadko były wyrywane z pudełka - to były obrazki specjalnie emitowane do kolekcjonowania - jeszcze nie widziały pudełka.
Zgadzam się z Przemkiem.
W moim życiorysie dawno temu, też był epizod z zapałkami, ale etykietami.
Za cholerę nie można było je odkleić od pudełka. Co innego z etykietami z butelek od piwa.
_________________ Szukasz czegoś, pisz. Może to mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum