Wysłany: 2012-08-25, 15:57 Niespodziewany wynik wizyty w Straży Miejskiej w Jarosławiu Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Wracając z wakacji w Przemyślu - Przemyśl to piękne miasto - wjechaliśmy do Jarosławia - również warto je odwiedzić.
Z trochę nietypową (turystyczną) sprawą skierowaliśmy nasze kroki do... Straży Miejskiej miasta Jarosław.
Nasza sprawa była (nieco) nietypowa, więc Dyżurny skierował nas do Dowódcy.
Wchodzimy, a tam na ścianach wiszą... naszywki służb mundurowych!!!
Pięknie wyeksponowane na zgrabnych deseczkach przypominających tarcze herbowe.
Z wrażenia zapomniałem spytać ile ich jest, ale prawdopodobnie około 400 !!
Zostaliśmy życzliwie przyjęci. Życzymy jarosławskiej Straży Miejskiej sympatycznej pracy w ciekawej scenerii.
Popatrzcie zresztą sami.
DSC09985.JPG
Plik ściągnięto 0 raz(y) 203,3 KB
DSC09986.JPG
Plik ściągnięto 0 raz(y) 299,6 KB
DSC09987.JPG
Plik ściągnięto 0 raz(y) 278,92 KB
DSC09988.JPG
Plik ściągnięto 0 raz(y) 267,52 KB
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Ostatnio zmieniony przez warczp 2012-08-25, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-08-25, 20:47
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
O raju! Niesamowite! Ile ich jest na tych ścianach - i to cały świat! Knaustychy dostałby oczopląsu
A byłeś u komendanta policji jarosławskiej?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2012-08-26, 08:39
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
To była Straż Miejska, a czy to był Szef zmiany czy Szef Szefów to już nie wiem.
Nie sfotografowałem dwóch małych ścianek oraz około 40-stu naszywek, które już nie zmieściły się. Ale całość nie była napakowana tylko tworzyła wizualną harmonię
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wysłany: 2012-08-26, 09:19
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
warczp napisał/a:
To była Straż Miejska, a czy to był Szef zmiany czy Szef Szefów to już nie wiem(...)
Wiem że była to Straż Miejska Pytam czy nie odwiedziłeś konkurencji czyli lokalnej Policji i czy sprawdzałeś co ich komendant kolekcjonuje
Wszystko na to wskazuje że czasem dobrze jest odwiedzić posterunek Policji lub SM bo można spotkać tam ciekawą kolekcje... i niekoniecznie są to kajdanki lub pałki
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Wysłany: 2012-08-26, 09:42
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Niestety - braki czasowe. I tak nie zobaczyliśmy wszystkiego co ciekawe trzeba jeszcze raz tam pojechać.
A do tego był to poniedziałek i muzea były zamknięta - i "nici" z odznak muzealnych
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wysłany: 2012-08-26, 12:09
Nie lubię poniedziałków
Wysłany: 2012-08-30, 19:40
małydupek napisał/a:
Ślicznie, zaprawdę ślicznie ;)
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wysłany: 2012-08-30, 21:15
To fakt - wygląda to bardzo profesjonalnie i ciekawie
Robert Byrne (°ᴥ°)
Wysłany: 2012-08-31, 14:15
To jeśli będziesz miał kolejny kontakt z Nim przekaż pozdrowienia ode mnie
Pewnie będą kojarzyć osobę, która w ciepły, sierpniowy dzień robiła zdjęcia Kolekcji...
Robert Byrne (°ᴥ°)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum