Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych Strona Główna Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Tu twoja kolekcja nabierze rumieńców

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mariano

Autor Wiadomość
Mariano
Mariano 

Poland

Miasto: Mazovia
Wysłany: 2012-01-29, 22:53   Mariano
   Rodzaj kolekcji: Monety, bilety, naklejki, pocztówki, magnesy

Witam, z tej strony Mariano z Płocka ;-) Przeprowadziłem już kilka wymian na tym forum, ale jakoś nie było okazji napisać niczego na temat swojej kolekcji. Zbieram wiele rzeczy, ale skupię się na najważniejszych:

:arrow: Przede wszystkim kolekcjonuję bilety z meczów Wisły Płock -> tu można znaleźć spis interesujących mnie biletów http://collections.pl/wan...kie-vt16071.htm Wiem, że większość z was nawet nie zwróci uwagi na ten temat, ze względu na brak zainteresowania tą dziedziną ale byłbym wdzięczny za poświęcenie choć chwili czasu na zapoznanie się z nim. Dlaczego? Otóż dlatego, że paradoksalnie najwięcej biletów zdobywam od mieszkańców różnych miast z mojego spisu, którzy sportem w ogóle się nie interesują, a czasem mają w domu jakiś stary bilet, zupełnie im niepotrzebny, bo tata kiedyś był na meczu i nie chciało mu się wyrzucić, bo brat był z kolegami itd ;-) Może się to wydać śmieszne, ale kiedyś dostałem ponad 15-letni bilet od pana z Zamościa, który tak naprawdę nie wiedział skąd ma taki bilet w domu :D Może znacie kogoś kto interesuje się sportem w widniejącym w spisie mieście i możecie go zapytać w moim imieniu ;-) Oprócz piłki nożnej interesują mnie także bilety z meczów Wisły/Petrochemii w piłkę ręczną. Takowego spisu jednak nie posiadam, więc jeśli masz jakikolwiek bilet z meczu sekcji piłki ręcznej, to pisz śmiało ;-) Mam też mnóstwo biletów innych polskich drużyn, więc jeśli czegoś szukasz to daj znać. Z góry dziękuję za pomoc ;) No to tyle o biletach.
:arrow: Następnym punktem w mojej kolekcji są monety 2 zł NG, a aktualny stan zbiorów możecie zobaczyć tu: http://collections.pl/off...ano-vt15807.htm
:arrow: Co dalej? Znów temat Wisły Płock - tym razem stare proporczyki, ale w celu powiększenia kolekcji potrzebuję raczej kogoś, kto zbiera pamiątki z PRLu ;-)
:arrow: Dalej: pocztówki z Polski i ze świata przedstawiające miasta, zabytki, krajobrazy, nie żadne pieski czy kwiatki ;-)
:arrow: Kolekcjonuję także magnesy na lodówkę ze świata, głównie magnesy 3D, a nie płaskie.

Co mogę wam zaoferować?
Pocztówki z mojego miasta, monety 2 zł NG, bilety KM Płock i ewentualnie Toruń, bilety z meczów Wisły Płock, a także szale: http://collections.pl/sza...13731.htm#58759

Żeby nie tworzyć kolejnych małych tematów to napiszę od razu, że proszę o kontakt jakiegoś kibica Warty Poznań oraz kogoś mieszkającego w lub w okolicach Niecieczy ;-)

Na koniec jeszcze kolekcja w liczbach: bilety Wisły Płock pochodzą z 853 meczów, pozostałe bilety sportowe to około 600 sztuk, ilość pocztówek to ponad 2300, magnesy na lodówkę to ponad 100 sztuk, dwuzłotówki ponad 110 sztuk

Pozdrawiam serdecznie ;-)
Ostatnio zmieniony przez Mariano 2012-01-29, 23:34, w całości zmieniany 2 razy  

Pomóż głodnym dzieciom - Kliknij w brzuszek pajacyka!
Wojtex216 

Poland

Miasto: Podkarpacie/Stępina
Wysłany: 2012-01-31, 11:26   
   Rodzaj kolekcji: bilety, programy sportowe, skarby kibica z PS, niektóre zdjęcia sportowe

Czyżby DJM z forum o biletach? ;-)

Mariano 

Poland

Miasto: Mazovia
Wysłany: 2012-01-31, 21:46   
   Rodzaj kolekcji: Monety, bilety, naklejki, pocztówki, magnesy

Wojtex216 napisał/a:
Czyżby DJM z forum o biletach? ;-)

Trzeba zmienić forum, bo to co oferują na biletach niestety wszystko mam... ;-)

Wojtex216 

Poland

Wysłany: 2012-02-01, 10:17   
   Rodzaj kolekcji: bilety, programy sportowe, skarby kibica z PS, niektóre zdjęcia sportowe

Hehe rozumiem :)

Wojtex216 

Poland

Wysłany: 2012-02-01, 10:20   

Jeśli byłbyś zainteresowany to mam kilka pocztówek z mojego regionu i coś z Austrii. Mógłbym na jakieś bileciki wymienić.
Poszukuje z meczy Wisła - Stal Mielec (piłka ręczna) głównie oraz inne.

Wojtex216 

Poland

Wysłany: 2012-02-01, 10:30   

Znalazłem taki bilet Wisła Płock - Odra Wodzisław 22.11.2003
Interesuje?

Odpowiedz do tematu