Wysłany: 2018-12-29, 11:46
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Przed Świętami dostałem piękną paczkę do Sławka
W środku były jakby cztery części.
1. Książka i płyta z bassetem.
2. Korki "lokalne" - czyli zdobywane w Polsce i może po sąsiedzku przez Sławka i Jego "siatkę" koleżeńską.
3. Korki z USA - rewelacja! Prawie wszystkie nowe bo niejednokrotnie nie są eksportowane do Europy.
4. Ta część wymaga trochę dłuższego opisania.
Cieszę się z każdego korka - nawet gdy już mam bo cieszy mnie życzliwość innych ludzi.
Jeszcze bardziej się cieszę gdy dostaję korek/korki jakich nie mam. Ale standardowa sytuacja jest taka, że nie wiem co dostanę.
Pierwszy raz zdarzyło się tak, że najpierw wiedziałem jakie korki chciałbym tylko nie miałem pomysłu jak je zdobyć. Tutaj opiszę tylko lapidarnie
Jest to seria 19 (lub 20 - nie jestem pewien) korków australijskich nawiązujących do początków współczesnej Australii. Niestety korki dostępne są w Australii, USA, Kanadzie i może jeszcze kilku krajach.
Mógłbym kupić korki na amerykańskim eBayu, ale to by było droga zabawa (koszty przesyłki!).
A tymczasem Sławek przesłał mi zdjęcie dzbana i woreczka z korkami, które zdobył (w tym też te z USA). Pytam go czy nie byłoby tam korka - tego australijskiego. A Sławek pisze: "A mam, mam" A niedługo "Jeśli dobrze policzyłem to mam 14 różnych". I prawie natychmiast" "Poprawka: 15 różnych"
Nic dodać, nic odjąć. W jednej chwili nie miałem pomysłu skąd zdobyć choć jeden, a w drugim miałem już 15 z 19-stu!!
WIELKIE dzięki Sławku!!
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Wysłany: 2021-01-09, 20:12
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
I kolejna przesyłka od Sławka!
W tym baaardzo słabym dla mnie korkowo roku dostałem dziś przesyłkę 150 korków, z których zamieszczone tu najprawdopodobniej są nowe.
Bardzo dziękuję!
Oczywiście PPP - Polecam - Pozdrawiam - Przemek
20210109_190336.jpg
Plik ściągnięto 0 raz(y) 252,98 KB
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum