Wysłany: 2016-05-02, 12:50 Kolekcja etykiet chlebowych do obejrzenia Rodzaj kolekcji: Bilety autobusowe i kolejowe, kapsle polskie
Nie wiem czy umieszczam w dobrym dziale, ale nie umiałam znaleźć lepszego miejsca...
Pewnie niewielu z Was widziało kiedykolwiek coś takiego i pewnie też nie wiedzieliście, że można takie rzeczy zbierać. Postanowiłam pokazać światu moją skromną kolekcję etykiet z chleba. Kolekcja jest już zamknięta, tzn. nie dokładam nowych egzemplarzy do zbioru, nie wymieniam się na etykiety itp. Całość mieści się w jednym wielkim klaserze (po istotnej redukcji kolekcji). Nie jest to też mój główny nurt kolekcjonerstwa, ale kiedyś mi się podobały i postanowiłam niektóre egzemplarze zachować. Tak powstał ten skromny zbiorek,który możecie podziwiać tutaj
Wysłany: 2016-05-02, 14:16
Rodzaj kolekcji: zapałki reklamowe
Bardzo fajne. Lepsze od zbiorów tych, co niszczą pudełka zapałek dla samych etykiet. A czemu zamknięta już kolekcja?
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wysłany: 2016-05-02, 14:19
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
O rany! Piękny i arcyciekawy zbiorek!
Od Piwońskiego z Łomianek też masz?
Jak ze zdejmowaniem tych etykiet z chleba - masz jakiś dobry sposób?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2016-05-02, 15:48
Rodzaj kolekcji: Bilety autobusowe i kolejowe, kapsle polskie
Fajnie, że komuś się to podoba :D
pietras, zamknięta, bo jak wspomniałam nie jest to główny ani jedyny nurt mojego kolekcjonerstwa a tylko mały dodatek. Nie chcę tego też jakoś rozbudowywać, bo chcę się skupić na bardziej kręcących mnie rzeczach. Poza tym pokój ani półki nie są z gumy
domimuseums, nowe, kolorowe etykiety nie są przylepiane a jedynie wkładane do worka z chlebem, więc nie ma z tym większego problemu. Te małe etykietki to już rzadkość i je faktycznie było ciężko ściągać. Trzeba to robić cierpliwie i ostrożnie, innej rady nie ma. No i oczywiście oczyścić z okruszków żeby nie spleśniały
Wysłany: 2016-05-02, 16:50
Rodzaj kolekcji: Korki od win, basset (kolekcja tematyczna), odznaki-herby miast polskich, naklejki z kodami krajów ( PL,D,RUS,...)
Mnie najbardziej zaskoczył chleb "Futbol" :)
_________________ "Miarą człowieka jest bardziej jego hobby niż zawód."
Robert Byrne (°ᴥ°)
Mam na wymianę . . Poszukuję
Wysłany: 2016-05-02, 18:02
Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Bardzo sympatyczny zbiorek. Szkoda, że kolekcja już zamknięta - wnoszę, iż mój temat http://www.collections.pl...hleb-vt3005.htm jest już do wyrzucenia (był wprawdzie jeden zainteresowany forumowicz, ale ostatnia jego aktywność to marzec 2014).
_________________ Pocztówki z Wielunia i Ziemi Wieluńskiej /Wieluń,Wieruszów,Praszka,Bolesławiec,Działoszyn,Osjaków,Biała,Krzeczów,Toporów, Walichnowy,Sokolniki,Wierzchlas,Kamion,Konopnica,Dzietrzniki,Dzietrzkowice,Ożarów,Łubnice,Mokrsko,Szynkielów,Naramice/ i autografy.
Wysłany: 2016-05-02, 18:19
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
warczp napisał/a:
Mnie najbardziej zaskoczył chleb "Futbol" :)
Mnie za to etykieta zastępcza "chleb żytni razowiec", "chleb fiński", "chleb na raz" i "chleb praski" ale z piekarni w Brzeszczach
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Wysłany: 2016-05-02, 20:47
Rodzaj kolekcji: Autografy, pocztówki
Poproszę o ten telefon - szkoda wyrzucić.
_________________ Pocztówki z Wielunia i Ziemi Wieluńskiej /Wieluń,Wieruszów,Praszka,Bolesławiec,Działoszyn,Osjaków,Biała,Krzeczów,Toporów, Walichnowy,Sokolniki,Wierzchlas,Kamion,Konopnica,Dzietrzniki,Dzietrzkowice,Ożarów,Łubnice,Mokrsko,Szynkielów,Naramice/ i autografy.
Wysłany: 2016-05-03, 15:57
Niby kolekcje poboczne - zdecydowanie mniejsze ale właśnie ciekawe bo często niszowe, niepopularne, chowane raczej w szufladzie. A tu, proszę...
Monika, bardzo fajna kolekcja!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum