Wysłany: 2008-10-13, 18:59
Rodzaj kolekcji: Podstawki piwne polskie, chusty ze znanym logo // bandanas
witaj! miłych wymian i powiększenia kolekcji życzę
_________________ www.kolekcje-kariny.cba.pl -- > chusty na glowe/bandany ze znanym logo, podstawki polskie, podstawki FOSTER'S, karty tel.( ze zwierzętami, widokami, miastami, zabytkami), butelki po alkoholach z pieczęcią i karty wstępu z PN i PK
Dziś do mojej kolekcji, dołączyły 2 naszywki, obie z Straży Pożarnej.
Górna (żółta) naszywka pochodzi z Straży Pożarnej w Kilkenny (Irlandia) jest to miasto nad rzeką Nore na południowym wschodzie Irlandii
Dolna (Granatowa) naszywka pochodzi z New South Wales (Australia) najstarszy i najbardziej zaludniony stan Australii. Stolicą stanu i największym miastem jest Sydney.
Wysłany: 2011-10-19, 14:44
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Ciekawe i ładne. Pokaż jeszcze kilka fotek swoich naszywek...
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Dziś dzięki uprzejmości Pani Marioli (specjalisty Straży Miejskiej w Katowicach) do mojej kolekcji dołączyła naszywka Straży Miejskiej w Katowicach. Ale to nie koniec niespodzianek ; ) Za sprawą Pana komendanta Komendy Powiatowej Policji w Jarosławiu udało mi się powiększyć moją kolekcję o ciekawy medal na którym widnieje napis "Na pamiątkę poświęcenia i otwarcia Komendy Powiatowej Policji w Jarosławiu, poniżej Jarosław - 2 Sierpnia 2009". I ostatnią na dziś niespodzianką jest naszywka Straży Miejskiej w Warszawie ; )
Wysłany: 2011-10-25, 16:27
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Naprawdę fajna kolekcja i ładne są te naszywki. Nawet w Warszawie Straż Miejska ma swoją naszywkę...
Ile masz wszystkich naszywek służb mundurowych? Szczególnie mnie interesuje Policja.
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Chciałbym się pochwalić faktem, że dziś część mojej kolekcji była wystawiona w budynku Straży Miejskiej w Tychach, ze względu na prelekcje prowadzone przez Strażników Miejskich dla uczniów szkół gimnazjalnych dotyczących alkoholu, narkotyków oraz innych niebezpieczeństw.
Wysłany: 2011-10-27, 20:58
Gratulacje! Oby więcej takich prezentacji Twojej kolekcji!
Dziś za sprawą zastępcy komendanta Straży Miejskiej w Czeladzi, otrzymałem naszywkę pochodzącą właśnie z w/w jednostki. Jako ciekawostkę dodam że dziś podczas godziny wychowawczej dowiedziałem się że mój wychowawca zbiera stare radzieckie zegarki. Bardzo mnie to ucieszyło, ze względu na to że w okolicy stycznia/lutego 2012 roku, na terenie szkoły chciałby zorganizować taką "wystawę" kolekcji uczniów, a może i mieszkańców miasta Tychy ; ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum