Wysłany: 2011-09-22, 06:32
Rodzaj kolekcji: autografy, komiksy, pocztówki z Ostrołęką
Na Śląską Giełdę Kolekcjonerów w tym roku wreszcie się wybieram:) Mam tylko pytanie do tych, co byli: czy jest szansa powymieniać się na autografy? Bo mam trochę na wymianę i zastanawiam, się, czy wziąć wszystkie (trochę ważą, a jadę transportem publicznym, nie samochodem...), czy wybrać tylko część.
O Targach Książki w Spodku nie słyszałem - zawsze jeździłem na MTK w Warszawie (bo bliżej:) ) Chętnie bym się wybrał, ale chyba nie dam rady...
Wysłany: 2011-09-22, 09:56
Rodzaj kolekcji: JOKERY
I ja witam wszystkich.
Też wybieram się na tę giełdę.
Niedziela - dzień wolny od pracy, czemu nie...
Lecz planuję zorganizować grupę 4 osób z Łodzi
i udać się w tę podróż samochodem.
Wówczas wiadomo, koszty są maleńkie
a i warunki podróży są lepsze.
Czy byłby ktoś chętny ?
==============================
_________________ I am interested in :
--- jokers from playing cards
--- playing cards with interesting graphics of figure
--- coins of world and old coins
My website : http://www.jokers-szlemik.pl/
Ostatnio zmieniony przez szlemik 2011-09-22, 09:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-10-01, 15:55
Wstęp na giełdę kosztuje chyba 15 zł.
Również tam będę - zapraszam do stolika nr 175, będę tam z kilkoma osobami z naszego Klubu Kolekcjonera (wynajęliśmy stolik, a co!:))
Wezmę autografy i pewnie trochę innych rzeczy (może długopisy, zakładki, nie wiem, co jeszcze).
Zapraszam:)
Ostatnio zmieniony przez CUJO 2011-10-01, 15:57, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-10-01, 23:49
jade pociagiem, wiec za wiele nie moglem wziac, ale mam sporo autografow, troche dlugopisow, kalendarzykow, zakladek itp. Moi koledzy maja m.n. monety, w tym dwa dukaty lokalne wydane przez nasze stowarzyszenie, nie wiem, co jeszcze wzieli. Zapraszam zatem Was do mnie, do stolika nr 175. Pozdrawiam, CUJO
Wysłany: 2011-10-04, 09:38
Byłem, zobaczyłem, było fajnie:)
Mnóstwo monet i akcesoriów dla numizmatyków - podejrzewam, że można tam było znaleźć niemalże każdą poszukiwaną monetę z ostatnich 100 lat, a do tego całe mnóstwo innych:)
Dużo było też pocztówek, sporo kart telefonicznych czy znaczków pocztowych, trochę rzeczy z birofilistyki itp.
Z autografami byłem chyba tylko ja:) tak mi się przynajmniej wydaje, a przemierzyłem stoiska kilkukrotnie. I gdyby nie to, że odwiedził mnie jeden z kolekcjonerów autografów z innego forum, to wróciłbym bez nowych zdobyczy.
Udało mi się też kupić 3 pocztówki (było jeszcze kilka, w tym jedna całkiem fajna, ale cena: 160 zł ostudziła lekko mój zapał do zakupów:))
Podsumowując - warto jechać i zobaczyć, jednakże naprawdę usatysfakcjonowani po wizycie w Spodku są chyba tylko numizmatycy, kolekcjonerzy pocztówek itp.
A jakie jest Wasze zdanie? Napiszcie, jeśli byliście:)
Pozdrawiam
CUJO
Wysłany: 2011-10-04, 10:32
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Czy były jakieś odznaki, pinsy lub odznaczenia?
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2011-10-04, 15:17
Rodzaj kolekcji: długopisy i pinsy a także serie pocztówek.
Ja również spędziłem kilka owocnych godzin na oglądaniu, podziwianiu i kupowaniu tego bogactwa. Nie ukrywam, iż trochę pieniędzy wydałem lecz nie żałuję. Już dzisiaj odezwały się kontakty, które tam zdobyłem. Pinsów było bardzo dużo lecz głównie igły. Zestawy pocztówek były a samych pocztówek luzem było multum. Długopisy też były chociaż mniej niż w poprzednich latach. Ogólnie jestem zadowolony.
Ja także muszę wypad zaliczyć dość pozytywnie, szczerze mówiąc nie spodziewałem się AŻ tylu odwiedzających, jak i wystawców. Jak już wyżej napisał BogusławPasieka - troszkę pieniążków popłynęło ale nie żałuje. Poniżej przedstawiam 3 z 10 ciekawych naszywek które kupiłem podczas giełdy.
Wysłany: 2011-10-13, 21:17
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką
Poprosimy o ten link
_________________ Zbieram odznaki (pins, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, mauzoleów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie jest muzeum, memoriałów, oceanariów, akwariów, zoo itp. oraz naszywki z muzeów. Odznak jest już ponad 1600!
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Wysłany: 2012-01-04, 16:52
Rodzaj kolekcji: kapsle
Czy ta śląska giełda jest tylko raz w roku i zawsze w tym samym terminie?
Czy gdzieś na śląsku jest jeszcze coś podobnego?
_________________ KAPSLE PIWNE,rzeczy dotyczące BIELSKA-BIAŁEJ,figurki ŚLIMAKÓW,książki MARKA HŁASKI,encyklopedia piłkarska FUJI,gadżety i pamiątki TS PODBESKIDZIE BB,materiały i rzeczy dotyczące JOHNNY'EGO CASHA i LUCYNY WINNICKIEJ,czasopisma PO PROSTU.
Tego mi trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum