Wys³any: 2009-01-05, 00:29 Katalog kart telefonicznych ?
Witam. Przeszuka³am forum, nigdzie nie znalaz³am takiego tematu. Mam nadziejê, ¿e to dobre miejsce aby zadaæ moje pytanie :)
Wracam do zbierania! Po d³ugiej, d³ugiej przerwie odkopa³am dzi¶ swoje karty telefoniczne. S± jednak nie uporz±dkowane i pomieszane. Nie zajmowa³am siê tym jakie¶ 6 lat co najmniej i dlatego chcia³abym od¶wie¿yæ sobie wszystko. Pytanie do szanownych kolegów kolekcjonerów - czy funkcjonuje jeszcze co¶ takiego jak ogólnopolski katalog kart? Z cenami, numerami, itd itd. Pamiêtam, ¿e co¶ takiego kiedy¶ przelecia³o mi przez rêce. A je¶li ... to bêdê wdziêczna za informacjê kto takie katalogi wydaje, gdzie itd.
W necie znalaz³am kilka stron ale jako¶ wszystkie wydaj± siê byæ daaawno nie aktualizowane. Interesuje mnie katalog w formie papierowej. Je¶li kto¶ mo¿e pomóc to bêdê bardzo wdziêczna.
Wydajê mi siê ¿e co¶ takiego wydawa³a kiedy¶ TP. I nie wiem czy teraz te¿ wydaje, bo teraz to g³ównie karty czipowe wychodz± a nie wiem czy bêdziesz zbieraæ wszystkie czy tylko magnetyczne na przyk³ad.
Katalogi TP tych starszych edycji sprzedaj± ludzie na Allegro, którzy tak jak Ty przerwali zbieranie lub kompletnie zaprzestali i chc± siê tego wszystkiego pozbyæ.
W internecie masz racje s± to niekompletne listy a zawsze lepiej mieæ co¶ w rêce i na bie¿±co zaznaczaæ co siê ma a czego szuka.
Wys³any: 2009-01-05, 18:57
Rodzaj kolekcji: Numizmatyka, karty tel.
Jest katalog kart telefonicznych wydany w 2003/2004r. Zosta³ on wydany przez FHU "Æwikowski". Sam posiadam taki, bo zbieram karty. A co nowych katalogów to nie wiem czy wogóle zosta³y wydane.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum