Wys³any: 2009-01-05, 19:55
Rodzaj kolekcji: Bilety, monety i banknoty polskie, etykiety zapa³czane, karty telefoniczne
Co¶ oko³o 30 z³, ale stwierdzi³em, ¿e za tak cienk± ksi±¿eczkê nie op³aca dawaæ a¿ tyle pieniêdzy :) Z tego co pamiêtam ca³y katalog mia³ ok 50 stron.
Wys³any: 2009-01-06, 11:27
Rodzaj kolekcji: numizmatyka
Ja mam Katalog Banknotów Polskich i z Polsk± zwi±zanych, autorstwa Janusza Parchimowicza z roku 2008 (najnowszy). Kosztowa³ ok. 45z³. Ma ponad 300 stron, kolorowe zdjêcia, sztywna ok³adka, papier kredowy.
Wygl±da tak:
Na zbyciu mam tylko Katalog Banknotów Polskich 1794-1866 (choæ s± w nim te¿ banknoty nowsze, do 1939 roku). Autorzy: Parchimowicz i Borkowski.
Najlepszym katalogiem banknotów jest katalog Mi³czaka, ale on swoje kosztuje i co parê miesiêcy jest do niego wydawany cennik banknotów.
Katalog Fischera jest najgorzy. Mia³em go, korzysta³em z niego, ale siê go ju¿ pozby³em. W porównaniu z Parchimowiczem wygl±da faktycznie jak broszurka.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum