Wysłany: 2014-03-16, 20:48
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Guzik wygląda na harcerski bo z lilijką ale nie jestem specem od guzików... a deska - czy raczej sklejka - z napisem "Trucizna!".
Hmmm.... do dnia dzisiejszego używa się - nawet jest to obowiązkowe - tego napisu wraz z trupia główką.
Nie uważasz że to współczesne?
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Jest to możliwe. O tym, że deska/sklejka pochodzi z czasów wojny zasugerował mi wujek. Znalazł tę ją na swoim gospodarstwie wśród starych desek. Nawet zdziwiłem się nieco, że mogłaby przetrwać ponad 70 lat, w dodatku w kiepskich warunkach(wilgoć).
_________________ "Nie do wiary, jak często sytuacje zmuszają ludzi do robienia tego, co chcieliby naprawdę robić."
Agatha Christie
Co do skrzynki, jeśli to gospodarstwo to w takiej skrzynce mogły być przywiezione jakieś pestycydy lub coś podobnego. Do wytrucia szkodników lub chwastów.
Zamieszczanie odnośników do aukcji internetowych oraz reklamowanie stron komercyjnych jest zabronione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum