Sorry, Mat nie masz wyszukiwarki? Wpisz w google nazwę browaru i masz!
Bender [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-16, 19:50
Co do tych emaili do klubów sportowych wypisanych wyżej to szkoda czasu, bo takie jak Manchester United, Arsenal czy Real Madryt to nawet po "tradycyjnym" liście z dołączonym znaczkiem zwrotnym nie odpisują lub odpisują np po roku, więc nie ma co do nich pisać. Natomiast większość niemieckich klubów odeśle maila z propozycją, żebyś ich autografy kupił za około 10 euro itp. Rzeczywiście są kluby, które przysyłają pamiątki i to niektóre fajne, ale to sobie sam pokombinuj i poszukaj :P
Gość
Wysłany: 2010-03-16, 21:23
Muszę się z Panem nie zgodzić który napisał wyżej...
Dostałem listy zwrotne po około 2 tygodniach od Realu Madryt i dwa razy od Manchesteru United...
Dostałem jeszcze odpowiedzi z pamiątkami od FC Barcelony, Liverpoolu i rep. Anglii
Bender [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-17, 11:40
Myślę, że istotne jest to KIEDY dostałeś te pamiątki? Kilka lat temu było dużo łatwiej niż teraz :P Ja napisałem na moim przykładzie. Czytałem gdzieś, że te listy najlepiej pisać na początku sezonu, bo wtedy kluby mają najwięcej pamiątek.
Wysłany: 2010-08-24, 19:02
Rodzaj kolekcji: pamiątki sportowe
a mi właśnie wczoraj po e mailu przyszła przesyłka od arsenalu a dzisiaj od bayer leverkusen
_________________ Szukam biletu z meczu Polska – Litwa 2 maja 2006
oraz biletu Gks Bełchatów-Ruch Chorzów finał pucharu Polski.Proszę pw jeśli ktoś ma któryś z wymienionych
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Ostatnio zmieniony przez pietras 2010-09-07, 13:52, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-12-15, 16:24
Rodzaj kolekcji: zapałki reklamowe
Oto co mi się przytrafiło dzisiaj.
Wysłałem we wrześniu mail do firmy Tezet Gaz ze standardową prośbą o przesłanie jakiś reklamowych bajerów do swojej kolekcji,w moim przypadku zapałek.
Odpowiedzi nie dostałem.Widocznie nie mieli albo nie chcieli wysłać.
Aż tu nagle dzisiaj dostałem dużą anonimową przesyłkę kurierską.Okazało się że to od Tezet Gazu.W środku były:
-3 duże kalendarze ścienne na 2011 rok z krajobrazami
-podkładka na biurko z kalendarzem i mapą Polski
-4 jabłka z napisanymi życzeniami świątecznymi w małym koszyku.Można zjeść albo zostawić jako ozdobę świąteczną
_________________ "-Jestem prawdziwym kolekcjonerem.
-Tak,wiem.Jest pan jedyną osobą,która widząc obrazek kobiety w samej skórze,patrzy jaką szpilką jest przypięty."
http://mojekolekcje.pl.tl/
Wysłany: 2010-12-15, 18:29
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
To daleko nie wysyłali bo oni również są jak i Ty z Lublina więc w razie czego oddasz im bezpośrednio jabłka z reklamacją jak będą cuchneły gazem LPG
A tak już na poważnie to całkiem ciekawe gadżety można otrzymać szczególnie z zagranicy.
Nie zbieram raczej gadżetów ale jeśli prześlą to są świetnym towarem do wymian kolekcjonerskich. Tak jak napisał MrGabor też używam google oraz translatora i muszę przyznać przynosi to całkiem fajne rezultaty. Zbieram odznaki - pinsy muzeów z całego świata i w niedługim czasie bo od lipca tego roku wysłałem około 5 000 maili z czego odpowiedziało mi jakieś 30 % z nich czyli z 1 500 muzeów. Z tej liczby zaledwie 10 % wysłało mi pinsy, bilety i inne gadżety. Często niestety muzea odsyłają do swoich sklepów internetowych aby sobie kupić pin. Muszę tu stwierdzic że jakoś najbardziej przyjaźnie (mówię tu tylko o muzeach) nastawieni są Kanadyjczycy gdzie można porozumieć się po angielsku i francusku a w Europie Szwajcarzy, Holendrzy i Niemcy. Uczynni i sympatyczni są również Nowozelandczycy i Australijczycy. Ale nade wszystko polecałbym wysyłać maile do Kanady.
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum