Nie będę ukrywał, że od pewnego czasu przymierzamy się do przenosin Forum na trochę inny skrypt (chodzi o phpBB3). Co prawda, nie zbliża to Forum do jego wersji docelowej (na którą po prostu brak funduszy), ale trochę odświeża i daje pewne nowe możliwości. Jednak w chwili obecnej na Forum jest cała masa różnych modyfikacji i dodatków, o których nawet nie pamiętam już, że je dodawałem.
Gdybyście mogli, na razie w takim wąskim gronie, wskazać, jeśli pamiętacie, te, które warto byłoby przenieść do tej nowszej wersji. A także może zaproponować pewne zmiany w obecnych mechanizmach, które poprawiłyby działanie Forum (czy też może w samym wyglądzie, zachowaniu, czymkolwiek).
Nie obiecuję, że nowa wersja szybko zostanie wprowadzona. Tym bardziej, że za jakieś 2 tygodnie zaczyna mi się rok akademicki. Ale to ograniczyłoby w pewnym stopniu brnięcie w ślepe uliczki w czasie modernizacji.
Zresztą, co jakiś czas pewnie będę się pytał o różne rzeczy, znów na razie tylko w gronie moderatorów.
Wysłany: 2012-10-11, 19:39
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Ja też jestem tego zdania...
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Tak, ja też się przyzwyczaiłem. Ale nie byłoby łatwo odwzorować tego stylu, który jest obecnie, w nowszej wersji. Oczywiście każdy wybrany styl będzie musiał przejść kilka modyfikacji (w takim przypadku raczej balony z chmurkami - out).
Wersja w fazie rozwoju będzie cały czas dostępna pod adresem: http://collections.pl/phpBB3/ . Proszę na razie nie rozpowszechniać nigdzie tego linku. Całość będzie modyfikowana, więc wiele rzeczy ulegnie jeszcze zmianie lub może nie działać poprawnie. Można tam pisać co się chce i tworzyć w razie potrzeby nowe konta.
Jak na razie można zalogować się jako "Testowy mod", hasło "moderator" i wypróbować Panel moderatora. Jest to jedna z nowych rzeczy wbudowanych w skrypt phpBB3. Myślę, że może być w przyszłość pomocna.
Wysłany: 2012-10-20, 23:03
Rodzaj kolekcji: falerystyka - odznaki: pinsy, buttony, szpilki, agrafki, słupki z nakrętką i inne...
Nie wiem. Może to się przydać ale wg mnie chyba wyraźniejsza jest jedna kolumna.
Inna ciekawa rzecz... hehehe podział "Dodaj do przyjaciół i Dodaj do wrogów".
Naprawdę jest tak na innych forach? Wiem że z tego można zrezygnować lub zmodyfikować ale pomysły ciekawe - nie powiem ...
_________________ Zbieram odznaki/przypinki (pins, buttons, szpilki, agrafki) muzeów, skansenów, parków, obozów koncentracyjnych i miejsc gdzie są muzea, memoriałów, oceanariów, zoo, z Syrenką warszawską, naszywki z muzeów oraz piny Hard Rock Cafe. Odznak jest już 5 000 szt.
Jeśli posiadacie - proszę o kontakt!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum