Wysłany: 2011-02-19, 11:35 Czy takie znaczki są chodliwe?
Jeżeli nie ten dział proszę moderatora o przeniesienie. Czy jest sens odklejać np. na parze wodnej znaczki z kopert? W środowisku filatelistyków ktoś się za coś takiego wymienia? bo mam trochę tego i zastanawiam się czy jest sens.
[ Komentarz dodany przez: Morion: 2011-02-19, 23:00 ]
Przeniesione do Pubu. Być może kiedyś się komuś przyda albo ktoś będzie chciał zadać podobne pytanie.
Wysłany: 2011-02-19, 14:35
Rodzaj kolekcji: znaczki pocztowe, kapsle
Pytasz, czy ktoś się na coś takiego wymienia - tak, przecież większość znaczków kasowanych była kiedyś na listach i jakoś je trzeba było odkleić.
Jeśli nie chcesz zatrzymać tych znaczków, tylko je wysłać komuś, to może lepiej pozostawić je na wycinkach? Wtedy odbiorca sam zdecyduje co z nimi zrobić.
Ps. Ja zawsze po prostu wrzucam je do wody i po czasie większość się sama odkleja. Sposób to pewnie gorszy, ale znacznie prostszy.
Wysłany: 2011-02-19, 15:04
Rodzaj kolekcji: numizmatyka
Ja mogę wymienić się za takie znaczki
ale lepiej jak będziesz je wycinał łącznie z kopertą i stemplem ( pieczątką ) i możemy się wymieniać za takie coś
_________________ Przesyłkę wysyłam po otrzymaniu twojej przesyłki
numizmatyka i akcesoria
monety stare i nowe cały świat
Gość
Wysłany: 2011-02-19, 17:30
alibaba napisał/a:
Ja mogę wymienić się za takie znaczki
ale lepiej jak będziesz je wycinał łącznie z kopertą i stemplem ( pieczątką ) i możemy się wymieniać za takie coś
Dobrze wiedzieć w razie będę teraz zostawiał większe cześć, bo zazwyczaj są to same znaczki. Wszystko już wiem temat można zamknąć. Dziękuje kolegą za pomoc. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum